Hackintosh Del 7 Innehållet till lådan.

Har börjat få hem lite pylar för att påbörja själva datorbyggandet. Men för att kunna färdigställa lådan så behöver jag köpa delar i en sådan ordning så att jag kan mäta och testa utrymmet i G4’an. Så som kan beskådas på bilderna så har jag införskaffat en PSU, fyra fläktar och ett moderkort. I och med moderkortsköpet så har jag nu låst in mig på CPU och minnen.

Jag tog upp ett (fult) hål för PSU fläkten och testade att fästa den på den gamla G4’ans strömförsörjningsplats. Inga problem så långt. Tills jag testade mina fina Noctua Redux fläktar på 140 mm.

Det finns inte utrymme ovanför PSU’n för fläktarna! Hmm.. Här måste tänkas om. Eventuellt kommer jag placera PSU’n i lådan med en förlängningskabel till baksidan. Det finns flera ”case mods” med G4’or som har den lösningen. Det skulle också lösa problemet med CPU kylningen. För med PSU’n på den ”gamla vanliga platsen” så får inte en stor kylfläns plats. Tillbaks till ritbordet!

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s