Hackintosh del 6. Lite mer lådjobb

Det börjar närma sig ett färdigt resultat. Målning och låda skall snart färdigställas. Idag var det perfekt väder för lite ”dremel” jobb.  Hittade dessutom i veckan, en perfekt källare för att färdigställa målandet av plastdelarna.

img_0115
Målning i källare.

Det börjar bli klart med målningen av plastdelarna. Det enda som jag inte är nöjd med är de utomordentligt dåliga chromefärgerna. Ska testa att limma och lacka aluminiumfolie istället. Annars får äpplet bli svart.

Hittade fyra stycken plastdelar till typ fönsterventilation på den lokala byggmarknaden. Ahh jag tar dom och sätter i fyra hål på toppen. Men ack va fel det blev. Dom hade inte någon standard i diameter som var lätta att hitta i håltagare. Så efter mycket slipande och svärande så blir det nog att förkasta den idéen.img_0119

Så nu återgår jag till tanken att ha ett nät ovanpå som täcker ett enda avlångt hål för utblås. Ska se om det går att fräsa ut en kant så nätet kan läggas i plasten och målas. Så det blir en enhetlig del.

Eftersom överdelen inte är enkelt rektangulär så lyckades jag också borra hålen ojämnt. Inte så mycket, men tillräckligt så att det syns. Så de måste bort.

 

IMG_0601
Tre små hål.

Så har jag borrat lite i lådan också. Är lite fundersam på om jag skall ta ut hela ovansidan. För hålen känns lite för små.

Har beställt 4 stycken Noctua Redux 140mm fläktar. Och jag vill inte att de skall hindras av små hål.

Jag har mätt ut för att såga ut hela mittdelen och det sker nog i veckan. PSU är också på väg och där behöver jag se vart hålet för PSU fläkten skall tas ut.

Ett stort framsteg var att få bort stöldskyddsmekaniken på ovansidan.

IMG_0600
Stöldskyddsmekaniken.

Den satt ivägen för fläktar och annat. Men efter en hel del ”dremlande” (är det ett verb som finns?). Så lossnade det. Mer uppdateringar kommer i veckan.

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s