Hackintosh Del 4 Plastdetaljer.

Vi jobbar sakta men målmedvetet. Igår så tog jag tag i problemet med att lossa äpplet på plastsidorna.

Plastäpplet på sidan av datorn sitter rejält med lim. Med en liten platt skruv så kan man, försiktigt trycka ut plastdetaljen så att det går att droppa in lite kemiskt ren bensin. Då börjar limmet släppa ganska omedelbart. Man kan höra hur det knastrar. Med små platta skruvmejslar kan man sedan försiktigt bända loss delarna. Bra pilligt och jobbigt att få bort alla limresterna från ”äpplena”.

Jag tog också bort låsmekanismen. Detta som en förberedelse för målning. Den plastdelen är i förvånansvärt bra skick. Och jag tror att jag kommer behålla den i klar plast. Men om man vill måla även den så är det väldigt enkelt att peta bort gummidelen innan målning.

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s