Hackintosh del 2 Lådan…

Första delen i mitt Hackintosh äventyr börjar.

Jag fick som sagt en Power Mac G4. Tror det är en AGP model. Är så länge sedan man höll på med de där lådorna. Jag tycker datorn är vacker i sitt ursprungliga skick. Tyvärr så är de klara plastdelarna inte så klara längre.200px-graphiteg4 Men om de skall få annan färg är ett senare beslut. Jag har under några veckor slukat all information jag kan om Power Mac G4 mods.
Först och främst måste lådan plockas ner i delar för att kunna modifieras till en m-ATX låda.

Ut med all elektronik. Det är lite kul att få plocka bort kylflänsen och blottlägga G4 processorn. En gång i tiden så kraftfull att Apple fick exportförbud till vissa länder. Kolla in reklamen Apple gjorde för att spinna på det.

Sedan måste alla plastdelar avlägsnas, vilket är förhållandevis enkelt. Den gamla baksidan måste bort eftersom portarna på en G4’a inte alls ser ut som baksidan på ett m-ATX kort.

Tillslut återstår mer eller mindre bara en aluminiumlåda. I första steget så var jag osäker på om jag skulle behålla mittsektionen som DVD och nätaggregatet suttit på. Men tillslut plockade jag bort den.

Jag har också bestämt mig för att ta bort stöldskyddsmetallen som sitter längst upp under plåten. Men har inte bestämt metod för bortagande ännu.

För att slippa mäta ut och skära bort för att placera ett m-ATX i en låda som inte är gjord för det. Så beställde jag ett bakstycke från Laserhive.
I paketet får man en plastdel för utsidan, en plåtdel för insidan, en mall och distanser som gör det enkelt att montera ett m-atx kort i lådan. Tror jag betalade runt 400 skr för kitet. Enda klagomålet jag har på en annars perfekt lösning, är att skruvhålen i plast och metalldelarna inte riktigt matchade lådans hål. Men det är inget som inte gick att lösa med lite pillande.

 

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s