 Watch

Vill jag ha en  watch? Ja! Kommer jag att köpa en  watch? Troligtvis inte denna första versionen i alla fall.
ipod nanoRedan när Apple släppte sin iPod nano så satte många den i klockarmband, så även jag. Det var en otroligt praktisk ipod med en massa kul
extrafunktioner. Jag kunde lyssna på musik, kolla tiden och mäta antal steg jag gått. Det fanns olika urtavlor att välja mellan, och du kunde också ha bilder i den. Men lösningen hade sina brister. Det fanns inte plats i den lilla iPoden för WiFi eller blåtand. Klämman på baksidan gjorde den onödigt tjock. Och inte minst, så klarade denna lösningen inte vatten eller fukt. Ja om du inte köpte ett vattäntätt skal som gjorde den ännu tjockare.
Priset vid introduktionen låg på ca 1500 kronor.

Nu har Apple visat upp sin  watch som släpps ”tidigt” 2015. Ingångspriset ligger på 349 dollar. Och om man skall uppskatta det svenska priset så gissar jag att det kommer att landa på ca 3400. Och det för instegsmodellen.
Priset är inte helt tokigt, sett till funktionaliteten i stort. Men, som sagt, kom ihåg att det är priset på minsta modellen. Jämfört med konkurrenternas smartklockor är Apples pris högre. Frågan är om det är befogat?apple-watch1

Det finns mycket att tycka om med nya  watch.
Jag tyckte redan om ipod nano versionen som klocka. Och nya  watch anser jag vara ännu snyggare. Skönheten ligger ju som bekant i betraktarens öga. Det finns ingen expert som har ensamrätt på att tala om vad som är bra eller dålig design, även om det är många av dessa som vill tro det. För mig spelar det ingen roll om ”du” inte tycker den är snygg, jag gör det!

Men! Driftstiden är den avgörande faktorn för en klocka på armen. Jag vill kunna vakna mitt i natten för att titta på min klocka för att se om jag kan fortsätta sova en stund. Jag vill inte behöva ta av den varje kväll för laddning. Batteriteknologin verkar inte vara på plats än för de sk. smarta klockorna.
Sedan har vi vattentålighet. Varför bara göra en klocka vattensäker och inte vattentät? Nej Apple, gör om gör rätt. Jag vill kunna kliva in i duschen utan att behöva tänka på klockan på armen.

Jag kommer säkert att äga en  watch någon gång i framtiden. Men det blir nog kanske version 2 som gäller. Den med längre batteritid och som är vattentät.

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.