Varför bilder till grekiskan?

Tanken är att det är lättare att memorera bilder än bokstäver. Idéen är inte alls min, utan inspirerad av Mattias Ribbings böcker om minnestekniker. Om du tycker det verkar som hokus pokus? Kolla här: http://www3.lu.se/info/pm/prm.php?pm_id=617

Som du kanske inser så väljer jag bilder som jag relaterar till eller som jag tycker gör det lättare att komma ihåg. Du kan alltid modifiera dessa med något som du tycker är bättre. Men principen är inte vad för bild du har, utan att det finns en bild.

Varför lägga ut detta överhuvudtaget? Jag sitter själv och våndas över varje grekiska lektion. Så jag vet hur svårt det är att memorera allt som skall in i skallen. Dessutom så hjälper det till i min inlärning att ”lära ut” s a s via min websida. Oavsett egentligen om någon läser det jag postar. Jag tycker dessutom att det saknas bättre, pedagogiskt formad undervisning till just grekiskan. De som lär ut har lyckats genom ”gnugga” metoden, och det är självklart så att det är den metoden de lär ut. Alltså för att förtydliga, Du måste ”gnugga in” men det är stora skillnader på hur man kan göra detta.

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.