Substantiv efter andra deklinationen

maskulinum-pluralDetta är maskulinum plural, och bilderna är valda enligt följande tänk:

Hoj, tå, toys är ganska klara för de flesta. Den sista är en Atari dator som till skillnad från PC DOS hade TOS som sitt operativsystem. Lite nerdigt, men det var vad som jag tänkte på. TOS på en gammal Atari 1040. Kyrkovalsloggan skall föra tankarna till ”Nomineringsgrupper” och i sin tur till Nominativ. Genen skall föra tanken till genitiv. Kalendern till Datum och dativ. Batterierna är Ackumulatorer (laddningsbara batterier) som skall föra tankarna till Ackusativ. Masken är för maskulinum. Hittade inget bra på plural, men bokstäverna är lite som en bild så det har fastnat när jag använt det.

Klicka på bilden för att förstora

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.