Agapå å så…

agapå å såDet här är memoreringsbilder för presens indikativ aktivum av verba contracta. Det finns i kapitel 3 i Blomqvists bok. Bilderna visar böjningsmönstret för agapao, älska.. Aga flaskan är självklart ”άγα”. Sedan har du en ”å” som rinner fram. Vilket alltså tillsammans blir aga-på, eller άγαπῶ. Sedan har du det engelska ordet ”pass” alltså uttalat med långt a. Min bil har reg. numret PAH vilket med gasflaskan blir άγαπᾷ aga-pah. Filmen Omen och Aga flaskan blir aga-p-åmen. Nästa är en bild på bröst. Det är flera för att poängtera pluralformen, och ordet är det ganska osköna ”patte” som det skall väcka i tanke. Som då blir άγαπᾶτε (aga-pate).  Sist har vi Aga flaskan med ”godispåsar man ser in i”. άγαπῶσιν (aga-pås-in). På den högra sidan är bilderna från böjningen av παιδεύω

 

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.