Rätt utvisning, bra dömt?

Följande text är från ett facebook inlägg av mig på 08indians sidan. Jag har inte en kvällstidning eller dagstidning att marknadsföra mina åsikter på. Så det blir helt anonymt s a s här som jag ger ”min bild”…

 

Det uppstod en diskussion på twitter i samband med senaste matchen huruvida domarna gör sitt jobb på rätt sätt. De sk. expertkommentatorerna verkar eniga om att de gör ett bra jobb. Frågan som uppstår när jag funderar kring detta är om ”man blir som man umgås”. Dvs. experterna, som är en salig blandning av fd. spelare och journalister som dagligen umgås i en eller annan form. Ser samma saker just därför. Problemet jag ser på banan är inte att domarna dömer ”fel”. Det är att de dömer inkonsekvent. När en spelare håller i en klubba i en sekvens så händer ingenting. För att i nästa rendera en utvisning. På twitter framstår självklart ”färgade frölundaiter” som enögda. Med bara 140 tecken till buds och en enorm frustration så blir det svårt att formulera någon vettig kritik. Och det är lätt att avfärda förlorare som skyller på domarna. Men då vill man ju inte lyssna på sakskälen. I förlängningen så kan hockeyn tappa publik pga. det som sker. För det är ju ingen som vill se på en sport där du inte kan förstå regelverket och logiken bakom bedömningarna. Alla förstår att en domare (4 st) inte kan se allt. Det är ju inte där skon klämmer. En och annan missad situation kan vi alla leva med. Men som det är idag så skiljer bedömningarna så enormt från match till match och från domare till domare. Det blir än mer tragiskt när de som påstår sig granska sporten har blivit en i gänget och inte längre verkar se det som sker. Vi hade ett tag en sk. Nolltolerans i elitserien. En jobbig nivå att kliva upp till. Men en som resulterade i en mer konsekvent bedömningsnivå. Detta försvann efter att Wikegård skrikit sig hes i media om det mytiska ”kampmomentet”. Den där situationen som vi alla älskar att se, men ingen vet riktigt hur den ser ut. När domarkåren släppte nolltoleransen och lät ”kampmomentet” bli en verklighet i hockeyn så resulterade det direkt i en stor mängd huvudskador. Och en förvirrad domarkår som har lika många idéer om vad kampmomentet är som det finns domare.

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.