Skolan & Kyrkan

Så närmar vi oss en av de där högtiderna som har sin grund i vårt kristna arv. Men vi ska helst inte tala högt om detta. Bättre att säga att det är rester av Sol Invictus blandat med andra hedniska riter. Men kristet går inte. Och hur skall vi ha det? Skall våra unga få gå till kyrkan på skoltid och riskera bli indoktrinerade mot sin vilja. För det är på modet bland äldre barn och ungdomar att bekänna sig som ateist. Så det är stor risk att en majoritet känner sig tvingade. Och tvinga är det sista som jag som kristen vill göra. Det kanske du inte trodde men det är en grundbult i kristen tro, den fria viljan (med undantag kanske för vissa former av Kalvinism). Så hur skall vi ha det. Ja problemet ligger inte riktigt hos oss kristna. Detta är den sekulära statens ställningstagande. Men om jag öppnar upp mitt hem för gäster, så gör jag fint och är så god värd jag bara kan. Men jag förväntar mig att du som gäst accepterar mitt hem så som det är. Om du inte trivs så finns alternativet att inte komma tillbaka. Eller helt enkelt gå när du känner för det. Självklart vill jag som kristen, och vi som utgör kyrkan, påverka dig! Vi vill att du skall få ta del av det goda som vi har. De flesta människor gör så, oavsett om det gäller personlig övertygelse eller hur god den där osten är som jag vill att du ska smaka. Jag vill önska dig allt det goda jag fått, och det gör jag genom att välsigna dig. Det är också en grundläggande del av den kristna tron; kärleken! Jag som kristen har två bud: ”älska gud och älska min nästa som mig själv”. Det är inte alltid så lätt, men det är vad jag strävar efter, att älska dig, medmänniska. Som mig själv. Men ok! Vi får inte utföra religiösa handlingar som är kopplade till rösten ”bön, välsignelse, trosbekännelse, predikan eller annan form av förkunnelse.” Ok. Så här är det. Vi tror ock på den helige ande… Så vi vill att ni kommer ändå, för i kärlek hoppas vi att ni skall se vad vi har i kyrkan. För snart kommer den sekulära staten att inse att ikoner, ljus och själva kyrkorummet är en farlig plats att vara. Då kommer vi inte att kunna ses där överhuvudtaget på skoltid. Dessutom så finns vi där efter skoltiden. redo att be, välsigna, predika och använda annan form av förkunnelse. Helt enkelt för vi älskar er.

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.