Reformation day

Först kom Jesus och hans lärjungar, sedan kom Paulus. Allt var frid och fröjd. Sedan började biskopen i Rom bestämma och allt blev skit i en sisådär 1000 år, ja riktiga kristna kan vi ju inte kalla dessa som levde under denna tid. Men sedan kom Luther och ställde allt till rätta. För de hade haft så fel så länge.
Hoppas ironin kommer fram i dessa rader. Så här verkar förvånansvärt många protestantiska kristna resonera. Jag har svårt att se meningen med att fira reformationsdagen. Det är som att fira kyrkans splittring, och inre strid. Jag är inte katolik, men någonstans känns det som att såga på grenen vi sitter på.
Inom svenska kyrkan så tror vi fortfarande på en apostolisk succession, vilket innebär att vi har vigning i rätt nedstigande led från apostlarna. Det kan finnas en och annan katolik i dessa led…
Det som förenar oss kristna är viktigare att fira än det som skiljer oss åt. Det är i alla fall min mening.

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.