Domarskandal eller?

Domarskandal eller? Freddan är diplomatisk när han får frågan av Wikegård i Late Night Elitserien, vilket är både klokt och smart. Freddan skall antagligen spela med Persson som domare igen. Något som Petter Rönnqvist inte behöver oroa sig för. Och faktum kvarstår att domarparet bl a gav olika ”bud” vid ett och samma domslut. De blundade, alternativt missade minst två interference utvisningar. Genom inaktivitet så är en domare aktivt medverkande till matchbilden. Oftast till förmån för det lag som spelar på gränsen. På tv-bilderna ser man hur Bäckman tar ur munskyddet och knappt hinner fullborda en normal mening, så pang! Så åker händerna i sidorna på Persson. Läser en intervju i Expressen där Bäckman säger: ”Jag frågade domaren om han skämtade, och för det fick jag matchstraff.”.
Skall AIK få ett straffslag när pucken skickas iväg med handen. Regeln lyder: ”En försvarsspelare blockerar pucken, med handen, i egen målgård.” Hade det då inte varit straff om hand petat iväg pucken med handflatan? Så det blir ju en tolkningsfråga om pucken anses blockerad då. Skulle Frölunda haft en straff? Regeln säger: ”En spelare kommer helt fri mot motståndarens mål men hindras otillåtet bakifrån av motståndarspelare, och därmed går miste om en rimlig målchans.” Återigen en tolkningsfråga. I mina ögon så kunde Frölunda mycket väl fått en straff. För inte kan väl närheten till målet avgöra där… Eller? Petter Rönnquist tycker ibland så det står härliga till, men i det här fallet håller jag med honom. Sören Persson bör fundera över den senaste matchen.

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.