Huliganer & Poliser

Så hände det igen. Denna gång drabbade huliganer och poliser i bråk med varandra. I efterdyningarna böljar heta känslor. Och det är tydligt att ingen vill ses som ”skurk” i det här sammanhanget. DIFare skyller på polis och AIKare och vice versa.
”våld är den dåraktiges sista utväg”
Som jag ser på det så är det ingen ursäkt att ”den andre” provocerade. Jag har stått i en klack med poliser i ring runtomkring utan att en enda hotfull gest gjorts. Poliser är kanske inte alltid de mest charmiga att ha och göra med. Men det är fortfarande ingen ursäkt för att använda våld. Det som skrämmer är att många som uttalar sig kring det här faktiskt verkar tro på devisen att ”om polis provocerar, får jag slåss”! Om nu polisen påbörjade våldshandlingarna så är det fortfarande en skandal! Det är kanske ennu mer illa att polis och huliganer för in en våldsaspekt på läktarna som inte fanns där under många år.
Och som vanligt så skyndar stockholmsjournalisterna till sina klubbars försvar. Allvarligt talat, är man så förblindad så att man inte kan, eller vågar kritisera det här våldet. Har man kompisar i klackarna kanske?
På twitter så började några av dem försvara våldet innan sista slaget knappt hade utdelats. Och domen var klar! Polisens fel. Inte huliganerna… Wow! De har med andra ord hela bilden klar för sig utan något som helst kritiskt analyserande. Bara den snabba förmedlingen av åsikt talar sitt tydliga språk. Att teve och tidningar sedan ägnar mindre uppmärksamhet till det som hänt än när en pet-flaska kastades in på isen i frölundaborg, eller när en funktionär tryckte fel på matchuret. Det är bara ofattbart. Vi som publik och köpare av den här underhållningen måste reagera med avsky. Oavsett vem som ”kastar första stenen” så måste våld på arenorna förkastas, inte bortförklaras. Och om det stämmer att femton personer omhändertogs med narkotika på sig så blir man ju mörkrädd! Knark på matcherna! Det kommer att sluta med att ”vanliga svenssons” inte kommer gå på matcher i framtiden. För vem vill utsätta sig för våld och knark på en arena, när man kan se det tryggt på teve. Och kom inte dragandes med: ”det var dom som började”. Så sa jag också när jag gick på dagis.

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.