Rena rama grekiskan…

Jag försöker ta mig igenom Koine Grekiska på universitet. Och tänkte här på mina teologisidor lägga ut mina försök att memorera och lära mig detta språk. Har precis lånat elektroniskt Mattias Ribbings bok om Cicero metoden och GMS. Så jag slog mina kunskaper i 3D och detta ihop för att försöka effektivisera inlärningen.  Varje bokstav (Små & Stora) har sin form i 3D och sammankopplad med en bild som härleder till uttalet.Här kommer mina första bokstäver i det grekiska alfabetet:

För att hjälpa till så är det följande bokstäver som jag är klar med:

Delta, som är illustrerat med ett flygplan, en sk. Deltavinge.

Gamma är illustrerat av två gamar.

Heta har lågor kring bokstäverna, som i het eld

Kappa, en kappa.

Lambda, en lampa.

My låter som en tysk ko som säger mü. he he he..

Omega är ett känt klockmärke som jag själv har, därav klockan.

Beta är illustrerat av rödbetor i bakgrunden.

Xi hade jag problem med. Men en sax ger idéen om uttalet.

Zeta får karakteriseras av Zebra.

 

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.