Inheritance.. En liten recension

Läste ut boken Inheritance av Christopher Paulini. De första böckerna lämnade ett ganska blandat intryck. Det var absolut spännande och underhållande, men kvaliteten på berättelsen varierade stort under läsningen. Med tanke på författarens ålder så är detta helt förståeligt och överkomligt.
Dessutom så har jag läst mycket sämre fantasy & sci fi. Och om man följer en författare genom åren så är utvecklingen ofta tydlig från första boken och framåt. Ta t ex Terry Brooks Shannara böcker.
Men Inheritance är inte någon utveckling. Jag får ofta känslan att författaren har kämpat för att få ihop slutet. Tänker inte gå in i detaljer, eller ge några spoilers. Men boken är t ex överfull av superlativer: Största, vackraste, vassaste… Etc. Så det blir tillslut löjligt. Boken är dessutom för lång, författaren stannar vid detaljer och delar av berättelsen som skulle kunna, eller borde, kortats ner. Medans delar som borde få större utrymme inte får det. Tyvärr måste man kämpa sig igenom boken för att få reda på hur allt slutar. Ja ja.. Den var inte helt värdelös.. Men helt klart en besvikelse jämfört med de första böckerna..

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.