Får man säga så?

I samband med en anställningsintervju för ett par år sedan hos en större byggvaruhuskedja, så ställdes frågan om jag var troende. Detta eftersom jag har ett guldkors hängandes runt halsen. Frågan följdes upp med en kortare utläggning att: ”vi vill inte ha folk som springer omkring och prackar på….”. Jag mumlade något helt ställd för, frågan var förstås retorisk och jag fick inte jobbet.

Nu kanske jag inte hade fått jobbet av andra anledningar. Men jag grämer mig över min egen oförmåga att reagera på ett vettigt sätt, att kunna ge ett bra svar. Man blir liksom ställd när grundläggande principer om ras, religion eller sexuell läggning tas upp i en anställningsintervju. I min värld så nämner man dessa bara om det gäller att påpeka att dessa inte spelar någon roll.. Uppenbarligen så tvekade denna chef inte när det gällde att pracka på mig sin tro och syn på världen.

Och vad är det för vanföreställningar som denna chef går omkring med. Att kristna, eller människor med ett guldkors om halsen, för den delen. Springer omkring med bibeln i högsta hugg för att evangelisera bland personalen? Jag blir mörkrädd!

Publicerat av

macmicke

IT-Consultant for many years. Loves creating music & media with my computer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s